DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/ING-hoofdkantoor op hoogte

ING-hoofdkantoor op hoogte

Onlangs bereikte het nieuwe hoofdkantoor van ING in Amsterdam Zuidoost het hoogste punt. Een feestelijk moment voor ING, voor ontwikkelaars OVG Real Estate en G&S Vastgoed en voor DGMR als adviseur bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid.

Duurzaamheidseisen

Het nieuwe ING-hoofdkantoor beschikt straks over zo’n 36.000 m2 kantoorruimte en wordt een energiezuinig, toekomstbestendig kantoorgebouw. Samen met architect Benthem Crouwel en andere adviseurs ontwikkelde DGMR een ontwerp dat optimaal invulling geeft aan de hoge duurzaamheidseisen die ING stelt. Met name op het gebied van energieverbruik (duurzaamheid), gezondheid (bouwfysica en akoestiek) en brandveiligheid adviseert DGMR de opdrachtgever.

 

Foto’s: DGMR

Gezonde werkplekken

Het dak van het kantoorgebouw in campusstijl wordt volledig bedekt met zonnepanelen. En het beton dat is vrijgekomen bij de sloop van het complex Frankemaheerd is deels hergebruikt zonder kwaliteitsverlies. De technologie in het pand zorgt straks voor slim en duurzaam (energie)verbruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken.

Naar verwachting wordt medio 2019 het gebouw opgeleverd, waarna ING haar intrek zal nemen.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.