DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/In 10 stappen een Active House

In 10 stappen een Active House

Active House NL introduceert ‘In 10 stappen een Active House’. DGMR stond aan de wieg van dit stappenplan voor ontwerpers dat leidt tot een gezonde, comfortabele woning waarin bewoners zich prettig voelen.

Foto: Active House

Stappenplan

Voor het ontwerpen van een goede, gezonde woning krijgen ontwerpers te maken met regelgeving als Bouwbesluit en BENG. Ze moeten helder op het netvlies hebben wat de definitie van een gezonde woning is en dit matchen met de wensen van de opdrachtgever. Het stappenplan van Active House NL maakt het leven van ontwerpers wat eenvoudiger.

Bekijk het 10 stappenplan van Active house

Door de stappen te volgen, worden de essentiële kenmerken van een Active House meegenomen in het ontwerp van een woning. Naast de specificaties van Active House, waarin wordt aangegeven welke prestaties er van een Active House verwachten worden, zijn er ook ontwerprichtlijnen die in de eerste fasen van een ontwerp gebruikt kunnen worden.

Visie

Elf marktpartijen waaronder DGMR hebben hun expertise gebundeld om de visie van Active House te verspreiden. Deze visie is het in balans brengen van comfort-, energie- en milieuaspecten in een woning, waarbij het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners centraal staat. Collega Bas Hasselaar is Active House-expert en als bestuurssecretaris betrokken bij Active House NL.

Onze adviseurs

Bas Hasselaar - DGMR

Bas Hasselaar

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.