DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Wordt collega Erik van der Heide HR-professional van het jaar?

Wordt collega Erik van der Heide HR-professional van het jaar?

Collega Erik van der Heide zit in de top-4 van genomineerden voor de verkiezing HR-professional van het jaar 2020. We zijn trots dat de jury de creativiteit en betrokkenheid van onze HR-adviseur in coronatijd waardeert. Bezorg hem de winst door te stemmen op Erik.

Erik van der Heide | DGMR

Focus en houvast

Meteen bij de start van het coronavirus in maart van dit jaar kwam onze HR-adviseur Erik van der Heide in actie. Twee thema’s vormden zijn leidraad om de thuiswerkende collega’s gemotiveerd en betrokken te houden: verbinding en persoonlijke ontwikkeling. Het programma dat hieruit ontstond, kon binnen DGMR op zoveel waardering rekenen dat we Erik nomineerden voor de verkiezing HR-professional van het jaar 2020.

Aandacht voor de mentale gezondheid van collega’s was een van de eerste prioriteiten. Samen met de communicatieadviseur en teamcoach bedacht hij dagelijkse oefeningen op het vlak van focus en houvast, werk en privé én beweging en ontspanning. Daar kwamen later acties bij als werkplekfoto’s en hobby’s delen, een pubquiz en bijvoorbeeld een buitenbingo. In een vroeg stadium stuurde Erik ook een enquête rond om te peilen waaraan de DGMR-collega’s behoefte hadden. Hij vertaalde dit niet alleen in acties, maar ook naar individuele gesprekken en begeleiding van afdelingsmanagers.

 

 

Persoonlijke ontwikkeling

DGMR hecht veel waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van collega’s. Omdat veel trainingen op locatie stopgezet moesten worden, richtte Erik zich op online oplossingen. Hij maakte afspraken met leerplatform GoodHabitz dat online meer dan 150 trainingen aanbiedt. Daardoor kan iedereen bij DGMR op een eigen gekozen moment aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden werken. Door nog intensiever oog voor de betrokkenheid van collega’s te hebben, scoorde DGMR onlangs een 8 tijdens het onlangs gehouden medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Erik: “Ik vind het supergaaf dat ik voor HR-professional van het jaar genomineerd ben. Nog belangrijker vind ik dat ik de toegevoegde waarde van alle activiteiten aan onze organisatie kan laten zien.”

Stem

De HR-professional van het jaar-verkiezing wordt mogelijk gemaakt door Visma|Raet. Breng je stem uit en help mee om Erik van der Heide tot winnaar te maken van de verkiezing HR-professional van het jaar 2020.

Onze adviseurs

Ieke Kuijpers - DGMR

Ieke Kuijpers-van Gaalen

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.