DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Hotel Jakarta: groenste hotel van Nederland

Hotel Jakarta: groenste hotel van Nederland

Nu Hotel Jakarta het BREEAM Excellent-certificaat binnen heeft, bevestigt ze de titel ‘groenste’ hotel van Nederland. Eigenaar WestCord heeft werk gemaakt van de duurzame ambitie. DGMR gaf de opdrachtgever inzicht in de duurzaamheidskansen vanuit BREEAM-NL.

Het atrium van Hotel Jakarta Amsterdam Foto: Petra Appelhof

Optimaal in het ontwerp integreren

WestCord wilde in Amsterdam een onderscheidend en energieneutraal hotel neerzetten. Vanaf de start trokken SeARCH en DGMR ook samen op om duurzaamheid zo optimaal mogelijk in het ontwerp te integreren. Alles is daarbij bekeken, zoals de gebouwvorm, de oriëntatie, de dubbele huidfaçade, in de gevel geïntegreerde Building Integrated Photovoltaics (BIPV) en het ontwerp van het atrium vanwege de temperatuurregulering tijdens de winter- en zomermaanden. Daarnaast adviseerden we over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

De score BREEAM Excellent (Bespoke) met 71,81 procent is een mooie erkenning voor de gezamenlijke inspanning om Hotel Jakarta duurzaam te maken. Onze adviseurs zorgden voor de procesbegeleiding en deden onderzoek naar de maatregelen om het gebouw energieneutraal te maken. Ze stelden verder onder andere een vervoersplan op en keken naar de geluidsuitstraling naar de omgeving. Vanwege de duurzaamheid ontving Hotel Jakarta ook label Zilver op de Menukaart Duurzame Hotels én is het Amsterdamse hotel het grootste all-electric hotel in Nederland.

Maak kennis met ons

Onze 200 experts willen de beste in hun vak zijn. We gaan niet de gebaande paden, maar zoeken de grenzen van mogelijkheden op. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.