DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Quietest place on earth. Het belang van stilte op de kaart zetten

Het belang van stilte op de kaart zetten

Zondag 27 oktober aanstaande is het in heel Nederland de Dag van de Stilte. Een mooie aanleiding voor stiltefotograaf Ursula Jernberg om op verschillende manieren bewustwording te creëren voor het belang van stilte. DGMR en Ecophon sponsoren haar missie.

Quietest Place on Earth, het belang van stilte volgens Ursula Jernberg Stilste plek op aarde. Foto: Ursula Jernberg

Expositie in Nederland

Eind juni 2019 kwam Ursula Jernberg terug van haar reis naar de stilte plek op aarde. Ze legde dit gebied vast met haar fotocamera, zodat we zuinig op onze stille plekken worden. Tijdens een Artist Talk in Amsterdam onthult ze de Quietest Place on Earth en vertelt ze over haar missie. Er zijn nog veel meer gebieden in Nederland en daarbuiten die we moeten koesteren, vindt de stiltefotograaf. Sinds kort werkt ze als fotograaf voor Quiet Parks International, een initiatief van akoestisch ecoloog Gordon Hempton met hetzelfde doel: de stilte beschermen.

Adembenemende landschappen, oorverdovende stilte. Ursula Jernberg toont haar fotoserie van het contrast in dit beeldschone, bijna surrealistische, uitgestrekte landschap in 2020 met een expositie op verschillende plekken in Nederland. DGMR en Ecophon zijn sponsors van dit unieke project. Wij werken dagelijks met geluid, akoestiek en stilte. Onze adviezen houden bijvoorbeeld geluid van industrie binnen de perken, creëren comfortabele werkplekken in kantoren en helpen Nederland aan stiltegebieden.

 

Stiltefotograaf Ursula Jernberg
Stiltefotograaf Ursula Jernberg

Meer weten

De Artist Talk met Ursula Jernberg over de Quietest Place on Earth vindt plaats op zondag 27 oktober 2019 van 14.30 tot 16.00 uur in Studio Veerkracht, Oostenburgervoorstraat 53 te Amsterdam. Meld u aan door een mail te sturen aan info@ursulajernberg.nl

Onze adviseurs

Michel van Kesteren

Adviseur milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.