DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Grondstoffenakkoord ondertekend

Grondstoffenakkoord ondertekend

Voor DGMR is de ondertekening van het grondstoffenakkoord een logische stap in het verder verduurzamen van de samenleving.

Circulair paviljoen Circl van ABN AMRO | DGMR

Voor DGMR is de ondertekening van het grondstoffenakkoord een logische stap in het verder verduurzamen van de samenleving.

Het grondstoffenakkoord geeft richting aan de ambitie van een circulair Nederland in 2050. Het zuiniger en slimmer omgaan met onze grondstoffen en producten is een belangrijke voorwaarde. Aan circulariteit wordt al hard gewerkt, ook door DGMR. Zo dachten we voor circulair paviljoen Circl van ABN AMRO mee over de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit.

Mogelijkheden van hergebruik

Vanuit onze expertise willen we graag als circulaire partner gebouwen ontwikkelen die een toevoeging zijn voor gebruikers, de locatie en de omgeving. Binnen ontwerpteams zetten onze adviseurs zich in om circulair bouwen per situatie te definiëren en opdrachtgevers te prikkelen om na te denken over de mogelijkheden van hergebruik in de ontwikkeling, bouw en het gebruik van een gebouw.

Het Nationaal Grondstoffenakkoord bouwt voort op het in september 2017 gepresenteerde plan van het kabinet voor de omslag naar een circulaire economie. Alle ondertekenaars gaan nu concrete plannen maken om de omslag naar een circulaire economie te bespoedigen.

 

Gerelateerde informatie

 

Onze adviseurs

Frank Jakobs

Senior adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.