DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Gevelexpertise ingezet voor Museum of the Future in Dubai

Gevelexpertise ingezet voor Museum of the Future in Dubai

Internationale opdrachtgevers kloppen ook bij DGMR aan. Bijvoorbeeld voor dit spectaculaire project Museum of the Future in Dubai, waar wij oplossingen bedachten voor een uitdagend gevelontwerp.

Ontwerpverificatie van de gevel van Museum of the Future in Dubai

Iconisch

Met een betonnen structuur en met een stalen diagonalenpatroon framework van de kelder tot aan de bovenste verdieping is dit gebouw een complex bouwproject. Panelen gemarkeerd met Arabische kalligrafie aan de buitenkant maken het helemaal af.

De collega’s van geveltechniek ondersteunden BAM Higgs & Hill LLC, de aannemer van dit project, met een ontwerpverificatie van de gevel voor isolatie, vochtgedrag en thermisch breukrisico volgens de internationale normering. De grootste uitdaging was om samen met de opdrachtgever tot een oordeel te komen over de juiste oppervlakten en voeglengtes. Dit iconische gebouw vereiste namelijk een specifiekere berekening dan de data uit het 3D-model.
We beoordeelden daarnaast ook het condensrisico op de gevel. Tot slot rekenden we nog een aanpassing aan de beglazing van enkele expositieruimten in het museum door de kans op thermische breuk in te schatten.

Internationale normering

Bij dit project was een geveladviseur nodig die een ontwerpverificatie kon maken voor dit complexe pand én die volgens de gestelde internationale verificatiemethoden kon werken. De Nederlandse vestiging van BAM heeft de gevelexpertise van DGMR aanbevolen en wij pakten dit bijzondere project natuurlijk graag op!

De verwachting is dat het Museum of the Future zijn deuren opent in 2021.

 

Onze adviseurs

Esther Hebly

Senior adviseur Geveltechniek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.