DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Geslaagde ‘Proef de praktijk’ voor studenten

Geslaagde 'Proef de praktijk' voor studenten

Zo’n veertig studenten van de TU Delft, Haagse Hogeschool en Avans Hogeschool bezochten op uitnodiging van DGMR de transformatie van Binck Eiland in Den Haag. Deze ‘Proef de praktijk’ is een nieuw initiatief om studenten te laten kennismaken met vernieuwende oplossingen.

Foto: DGMR

Diversiteit

Welke uitdagingen komen kijken bij de transformatie van het voormalige SDU-kantoor naar 240 woningen? Hoe maak je comfortabele woningen met verkeersgeluid uit de omgeving? Hoe gaat het met de brandveiligheid als een gebouw van functie wijzigt? Hoe goed is de bestaande gevel en waar moet je op letten? Een diversiteit aan vragen werd geserveerd.

Adviseurs van DGMR op de gebieden van bouwfysica, brandveiligheid, geveltechniek, ruimtelijke ordening en milieu namen de studenten mee in de verschillende oplossingen die in Binck Eiland allemaal samenkomen. En na de presentaties konden de studenten met eigen ogen zien hoe de oplossingen in en om het gebouw zijn toegepast. Na de rondleiding door Binck Eiland sloot de groep hun ‘Proef de praktijk’ af met een proeverij bij Kompaan, de bekende Haagse brouwerij die bij Binck om de hoek zit.

We bedanken opdrachtgever Local en bouwer Transvorm voor de mogelijkheid om studenten letterlijk een beeld te geven van de oplossingen voor Binck Eiland.

 

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan - DGMR

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.