DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Geluidsniveau meten bij Snollebollekes in Gelredome

Geluidsniveau meten bij Snollebollekes in Gelredome

Van 8 tot 16 oktober was de bekende feestact Snollebollekes in het Gelredome. Onze geluidspecialisten maakten dit maar al te graag mee. Voor het Gelredome hielden zij het geluidsniveau in de gaten.

Geluid meten

Het Gelredome houdt het geluidsniveau van de events graag onder de vastgestelde eisen in de vergunning. Ze vroegen onze geluidspecialisten het geluid te monitoren. Aan de zijkant van het veld zaten onze collega’s met de meetapparatuur in de controlepost. Het geluid moet elke drie minuten gemiddeld onder een bepaald niveau blijven. Zo niet? Dan grijpen onze collega’s in en communiceren dit naar de verantwoordelijke geluidstechnicus.

Feestact

Tijdens het meten keken onze collega’s van geluid natuurlijk ook nog even mee naar de feestact. Het Gelredome vraagt onze collega’s vaker om zulke grote events bij te wonen. Met onze metingen en ingrepen voldoet het Gelredome aan de eisen van hun geluidsvergunning. De omgeving rondom het Gelredome is hier ook bij gebaat.

Onze adviseurs

Dennis Sanders

Adviseur akoestiek en geluid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.