DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Geluidreductie stille wegdekken Den Haag langdurig meten

Geluidreductie stille wegdekken Den Haag langdurig meten

Om de geluidproductie van auto’s in de stad te verminderen heeft Den Haag op 45 verschillende wegvakken een geluidreducerend wegdek aangelegd. In opdracht van de gemeente meet DGMR de komende 5 jaar de geluidreductie van deze wegvakken over een totale lengte van ongeveer 60 kilometer.

Geluidreductie meten aan het wegdek | DGMR

Meetaanhanger

De gemeente Den Haag is op zoek naar essentiële informatie over de ‘akoestische’ staat van het wegdek. Daarnaast wil ze graag weten hoe de geluidreductie van de verschillende wegdekken door de tijd verandert. Wij gaan de komende 5 jaar niet alleen de geluidreductie meten, maar de uitkomsten ook vergelijken met eerder uitgevoerde metingen.

Om de geluidreductie te kunnen bepalen, maken we gebruik van een meetaanhanger. Volgens de ISO-norm wordt de geluidproductie van het wegdek bij de banden gemeten. Een elektrisch voertuig trekt de meetaanhanger, zodat tijdens de metingen geen schadelijke stoffen uitgestoten worden. Met deze aanpak voldoen we aan de duurzaamheidsambities van de gemeente én van onszelf.

We zijn er trots op dat we dit mooie meetproject in onze eigen stad Den Haag mogen uitvoeren!

Onze adviseurs

Mark Bakermans, DGMR

Mark Bakermans

Adviseur milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.