DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Energielabel A++ voor Provinciehuis Groningen

Energielabel A++ voor Provinciehuis Groningen

DGMR feliciteert de Provincie Groningen met hun gerenoveerde Provinciehuis met energielabel A++. Afgelopen week is het renovatieproject afgesloten met de onthulling van het nieuwe energielabel, het gebouw is van label C naar label A++ gegaan.

Gevelrenovatie en isolatie

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk onthulde het label samen met John Ottens, directeur van BAM Bouw en Techniek. DGMR gaf bij dit project advies op het gebied van de gevelrenovatie en de nieuwe entree, en we stelden het energielabel op. Ook begeleidden wij de uitvoering van dit grote project, waarbij onder andere 5000m2 dak voorzien is van nieuwe isolatie en dakbedekking. Er zijn meer dan 350 kozijnpartijen vervangen, en ruim 650 nieuwe zonnepanelen geplaatst.

Om het gebouw echt goed te isoleren, is er meer dan 10 kilometer kierdichting (tape) toegepast om alle naden dicht te maken. Dit heeft een heel goed resultaat op de luchtdichting, die weer van grote invloed is op het binnenklimaat. Mede door deze renovatie is de provincie klaar voor 2050, waarin alle kantoren een A label moeten hebben. Ze zijn met A++ zelfs een stap verder gegaan om het gebouw verder te verduurzamen en isoleren.

Een gezonde en energiezuinige werkomgeving

Dankzij deze aanpassingen is het gebouw technisch weer voor jaren in goede staat, en hebben de werknemers een gezonde en energiezuinige werkomgeving. De uitwerking van de details en een goed toezicht op de uitvoering, maar bovenal goed gemotiveerd personeel hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat.

Onze adviseurs

Bert Vrijhof

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.