DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/In stilte werken aan het Oostvoornse Meer

In stilte werken aan het Oostvoornse Meer

De gemeente Westvoorne werkt aan de ontwikkeling van de Natuurboulevard in het stikstofgevoelige natuurgebied Voornes Duin. Dankzij het stikstofonderzoek van DGMR en innovatieve aannemer Van Gelder kon dit emissievrij.

Werkzaamheden emissievrij uitgevoerd bij het Oostvoornse Meer | DGMR Foto: Civiel Technisch Buro Dirksland

Emissievrij

De Natuurboulevard maakt onderdeel uit van de Kwaliteitsimpuls Oostvoornse Meer, gericht op het verbeteren van de toegankelijkheid en belevingskwaliteit van het natuurgebied. Onderdeel van het project is het verkeersveiliger maken van de Strandweg en het opknappen van parkeervoorzieningen. Om te beoordelen of de aanpassingen voldoen aan de Wet natuurbescherming, voerden wij een onderzoek uit naar de schadelijke uitstoot en depositie van stikstofoxiden.

Omdat de standaard bouwtechnieken voor een stikstofdepositie zorgen, adviseerden wij om de werkzaamheden elektrisch uit te voeren. Op de werklocatie werd gebruik gemaakt van emissievrije machines. Daarnaast is de keuze gemaakt voor het inrichten van een tijdelijk depot buiten het Natura 2000-gebied. Vanuit het depot werden personeel en materiaal elektrisch verplaatst naar de werklocatie. De werkzaamheden zijn voor de start van het toeristisch seizoen afgerond.

 

Emissievrij aan de slag bij Natuurboulevard in Voornes Duin | DGMR
Foto: Civiel Technisch Buro Dirksland

Onze adviseurs

Michel van Kesteren - DGMR

Michel van Kesteren

Adviseur milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

De Rotterdam - foto: Ossip van Duivenbode

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

De Rotterdam - foto: Ossip van Duivenbode

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.