DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Duurzame Rabobank Gouwestreek is excellent

Duurzame Rabobank Gouwestreek is excellent

In het nieuwe gebouw van Rabobank Gouwestreek is vrijdag 21 december het oplevercertificaat uitgereikt dat hoort bij de BREEAM-certificering Excellent. Het multifunctionele pand, gerealiseerd door Bouwcombinatie Dura Vermeer/Kraaijvanger, krijgt daarmee zijn hoge duurzaamheidskenmerken bevestigd.

Beeldbepalend gebouw

Zoals bedoeld is het nieuwe Rabobank pand een transparant, flexibel en duurzaam kantoorgebouw geworden. In het multifunctionele gebouw zijn de vier Rabobank-vestigingen in Gouda opgegaan. Het centrale thema in de ontwerpfase was ‘verbinden’. In het hart van het gebouw vindt de verbinding met klanten en gasten plaats.

Samenwerking

In samenwerking met DGMR en de opdrachtgever is ingezet op een hoge duurzaamheidsambitie voor het nieuwe gebouw. Vanaf de tenderfase is DGMR betrokken bij het ontwerp en de bouw van het kantoor voor Rabobank Gouwestreek. Samen met de combinatie Kraaijvanger Architects en Dura Vermeer is er gewerkt aan een beeldbepalend gebouw. Het nieuwe kantoor is eigentijds en transparant en, gevestigd naast het NS-station, gemakkelijk bereikbaar.

Multifunctioneel

Naast de focus op de BREEAM Excellent-certificering waren ook de flexibiliteit en het transparante deel in de kern van het multifunctionele gebouw belangrijke uitgangspunten. Brandveiligheid en comfort zijn hierin belangrijke pijlers. Omdat het gebouw langs het spoor staat, is de constructie gebaseerd op het voorkomen van hinder. En het ontwerp met veel glas en luifels is gericht op het binnenbrengen van zoveel mogelijk daglicht en het weren van zonnewarmte.

Medewerkers van de vier vestigingen van Rabobank in Gouda hebben eind oktober hun nieuwe kantoor aan de Burgemeester Jamessingel in gebruik genomen. Het BREEAM-NL oplevercertificaat Excellent is nu verkregen.

Onze adviseurs

Mirjam Peters

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.