DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Duurzaamheid doorslaggevend voor Marktgebouw in Nieuw-Vennep

Duurzaamheid doorslaggevend voor Marktgebouw in Nieuw-Vennep

Zowel architectonisch als op duurzaamheid, communicatie en omgevingsmanagement bood de tender van HBB Groep de meeste kwaliteit. DGMR werkte mee aan deze winnende tender voor het Marktgebouw in Nieuw-Vennep met adviezen voor duurzaamheid. We feliciteren HBB Groep en zijn trots op het resultaat.

Render van Marktgebouw in Nieuw-Vennep | DGMR Beeld: HBB Groep

Milieuprestatie

De gemeente Haarlemmermeer stelde zekere minimale GPR-scores als eis in de tender voor het Marktgebouw. HHB Groep pakte samen met DGMR en Geurst & Schulze Architecten de handschoen op en besteedde veel aandacht in duurzaamheid. Steeds werd de bovengrens in de milieuprestatie opgezocht. Zo koos het team voor materialen met een lage milieu-impact en zijn constructies en vloeren demontabel. Het groenbruine dak wekt energie op en bergt het regenwater.

Om duurzame verbindingen tussen bewoners en gebruikers mogelijk te maken, is ontmoeting een belangrijk thema. Door onder andere een zogenoemd friends concept in woningen met een een gezamenlijke keuken en huiskamer. Ook door een gezamenlijke binnentuin die buiten met binnen verbindt. En door aanpasbaar te bouwen kent het gebouw een flexibele indeling. Hierdoor kunnen bewoners lang blijven wonen.

In het Marktgebouw komen 20 huurappartementen in het middensegment en 27 koop- en huurappartementen in het dure segement. Daarnaast herbergt de nieuwbouw de bibliotheek en is er ruimte voor horeca. De bouw start naar verwachting begin 2025.

Onze adviseurs

Bas Hasselaar

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Duurzaamheid en Gezondheid

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Of het nu gaat om duurzaamheid, circulariteit of gezondheid, de ingenieurs en adviseurs van DGMR dagen opdrachtgevers uit om deze thema’s vanaf de start in het ontwerp te betrekken. Samen kijken we naar wat mogelijk en haalbaar is. En we vertalen ambities naar bijvoorbeeld Paris Proof, BREEAM, WELL of bouwfysische oplossingen.

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.