DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DPG Media Nederland krijgt een nieuw houtbouw hoofdkantoor

DPG Media Nederland krijgt een nieuw houtbouw hoofdkantoor

Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media wordt één van de grootste hybride houten kantoorgebouwen van de wereld. Ontwikkelaar Being heeft DGMR geselecteerd om van start tot uitvoering de bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek en BREEAM-certificering in te vullen.

Nieuw houten hoofdkantoor voor DPG Media, DGMR ©Proloog, Team V Architectuur

Transparant gebouw

DPG Media wil de lat op het gebied van duurzaamheid, architectuur en innovatie zo hoog mogelijk leggen. Door het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam-Overamstel grotendeels van hout te vervaardigen, wordt sterk ingezet op de relatie tussen natuur en technologie. De ambitie is om een certificaat BREEAM Outstanding te behalen. Onder andere als BREEAM-expert gaat DGMR aan de slag om dit doel te realiseren.

 

Tuin bij DPG Media houten hoofdkantoor

DPG Media in nieuw houten hoofdkantoor
©Proloog, Team V Architectuur

 

In het nieuwe kantoor komen verschillende merken en diensten van DPG Media onder één dak, waaronder de Volkskrant, NU.nl en Qmusic. Open ruimtes, vides en terrassen bevorderen de ruimtelijke beleving en het contact tussen gebruikers. Het creëren van een transparant gebouw ondanks de behoorlijke omvang van in totaal 46.000 m2 is een uitdagende opgave uit het oogpunt van bouwfysica en brandveiligheid. Voor akoestiek zit onze uitdaging vooral in de studio’s en audiozaal van muziekstation Qmusic.

Naast kantoorruimtes, redactievloeren en studio’s omvat het gebouw testlabs, vergaderzalen, sportfaciliteiten, restaurants en een eventlocatie aan het water. Being ontwikkelt het Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media. Het ontwerp komt van de hand van Team V Architectuur, in samenwerking met Arup, DELVA Landscape Architecture/Urbanism en DGMR.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren

Senior adviseur Bouwfysica en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.