DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR Software presenteert de module Daglichtfactor

DGMR Software presenteert de module Daglichtfactor

DGMR Software presenteert de nieuwe module Daglichtfactor binnen de software Gebouwprestatie. Deze module berekent de daglichtfactor volgens de NEN-EN 17037 en de NPR 4057 en is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt.

Daglichtfactor van DGMR Software

Veel tijdwinst

Dit betekent: duidelijke resultaten voor verblijfsruimten en verblijfsgebieden, veel tijdwinst en een automatische toets aan de specifieke eisen die vanaf 1 januari 2023 in Nederland worden gesteld. De module is ontwikkeld in samenwerking met de vakspecialisten van DGMR Bouw.

Nieuwe norm

De berekening van de daglichtfactor (NEN-EN 17037 en de NPR 4057) vervangt vanaf 1 januari 2023 de equivalente daglichtoppervlakte (NEN 2057). Voor de nieuwe norm is het essentieel om goede software te gebruiken voor het uitvoeren van berekeningen voor daglicht. DGMR heeft hiervoor de nieuwe module Daglichtfactor ontwikkeld in het Gebouwprestatie platform. Met deze module kunt u de berekening uitvoeren binnen met een gebouwmodel. De presentatie van de resultaten en rapportage zorgen voor veel tijdswinst. Met hetzelfde gebouwmodel kunt u binnen Gebouwprestatie ook berekeningen uitvoeren voor energie, ventilatie, warmteverlies en een gebouwexport maken naar Uniec 3.

Introductiesessie

Wij willen u graag laten kennismaken met de module Daglichtfactor. Neem deel aan onze introductiesessies op dinsdag 14 juni, dinsdag 21 juni of donderdag 23 juni van 13.00 tot 13.30 uur en ontdek de vele mogelijkheden.

Aan de slag

U kunt ook direct aan de slag! Probeer nu drie maanden lang onze evaluatieversie en ontdek zelf alle mogelijkheden.

Onze adviseurs

Richard Schmidt

Directeur software

Ontwerpen met Daglicht

Natuurlijkd daglicht voor gezondheid in gebouwen

Wij adviseren over daglicht en daglichttoetreding. Al vroeg in het ontwerp denken we mee om een licht en prettig gebouw te realiseren. Glas op de juiste plaatsen in kantoren, woningen, scholen en ziekenhuizen houdt gebruikers en bezoekers gezond. Daarnaast bespaart het kunstlicht en dus energie. En het helpt te voldoen aan eisen die BENG, BREEAM en WELL stellen.

Natuurlijkd daglicht voor gezondheid in gebouwen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.