DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR prijst innovatief brandveiligheidsconcept TU-studenten

DGMR prijst innovatief brandveiligheidsconcept TU-studenten

Een studententeam van de TU Delft won onlangs een diner bij The Penthouse in de Haagse Toren. Volgens DGMR bedacht dit ontwerpteam tijdens de workshop Mega2019 het meest innovatieve brandveiligheidsconcept voor nieuwbouw.

Winnaars Mega2019 innovatief brandveiligheidsconcept

Beste oplossing

Jaarlijks daagt de MEGA design studio studenten van verschillende vakdisciplines uit om een bouwproject te realiseren. Dit keer ging het om de nieuwbouw van de Raad van de  Europese Unie aan de Rue de la Loi in Brussel. Net als in de praktijk komen hier architectuur, duurzaamheid en bijvoorbeeld brandveiligheid samen. Omdat DGMR het belangrijk vindt dat studenten nadenken over een passend brandveiligheidsconcept, waarderen we de beste oplossing met een prijs.

Ondanks innovatieve ontwerpen met compleet houten constructies, vluchtglijbanen en zelfs CO2-blussystemen won een vernuftig ontwerp gericht op mensen met een lichamelijke beperking. Het team bedacht een veilige ontvluchting met speciale voorzieningen voor minder mobiele personen, doven en slechthorenden, blinden en slechtzienden. Een top innovatief brandveiligheidsconcept, volgens DGMR.

Handvatten

Om studenten voldoende handvatten te bieden, geeft DGMR een lezing en een worskhop over brandveiligheid. Na zeven intensieve weken vonden de eindpresentaties plaats. Het winnende team krijgt een diner in het hoogste publiek toegankelijke restaurant van Nederland. Als gastheer staat DGMR ook stil bij het brandveiligheidsconcept van deze Haagse Toren.

 

Onze adviseurs

Björn Peters

Adviseur Brandveiligheid

Peter van de Leur

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.