DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR deelt kennis op seminar Brandveiligheid van gevels van NEN en BBN

DGMR deelt kennis op seminar Brandveiligheid van gevels

Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) en NEN houden op 8 november 2023 opnieuw een seminar over de brandveiligheid van gevels. De organisatie vroeg DGMR-collega’s Rudolf van Mierlo en Esther Hebly vanuit hun expertise een presentatie te verzorgen.

Seminar Brandveiligheid gevels van BBN en NEN met presentaties van DGMR

NPR 6999

Hoe gaan we de brandveiligheid van de gevel verbeteren en beter vaststellen? Dit is de centrale vraag in de presentatie van Rudolf. Hij richt zich op de ontwikkeling van normen, eisen, test- en borgingsmethoden voor brandveiligheid van gevels. Met name de ontwikkeling van de NPR 6999 voor geveltesten en de aanpassing van de gevelonderdelen in NEN 6068 komen aan bod. Tot slot kijkt hij naar nut en noodzaak van de gewijzigde eisen aan de brandveiligheid van gevels in het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL).

PV-panelen

In de presentatie van Esther vestigt zij de aandacht op PV-panelen die aan of in gevels zijn verwerkt. Zij gaat in op de cruciale punten die de brandveiligheid van gevels moeten waarborgen, beginnend bij het construeren ervan. Hoe bereik je een veilig ontwerp? Welke eisen stel je aan detaillering en uitvoering?

Onze adviseurs

Rudolf van Mierlo

Adviseur brandveiligheid

Esther Hebly

Senior adviseur Bouw- en geveltechniek

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) brandveiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.