DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR betrokken bij 3e editie Active House NL

DGMR betrokken bij 3e editie Active House NL

De Nederlandse vertaling van de derde editie van de internationale Active House-specificaties is gereed. Voor het eerst zijn daarin ook specificaties voor geluid opgenomen. DGMR was nauw betrokken bij de totstandkoming van dit nieuwe criterium.

Active House voor comfort, energie, milieu | DGMR

Akoestisch comfort

De specificaties van Active House maken het eenvoudig om een nieuw of bestaand gebouw te voorzien van een gezond binnenmilieu met aandacht voor comfort, energie en milieu. Ze leggen de visie achter Active House uit en beschrijven de technische specificaties die de kwaliteit en prestaties van een Active House bepalen. Nu dus ook met aandacht voor akoestiek en geluid, als onderdeel van comfort.

Active House maakt het mogelijk om accenten te leggen. Bij sommige gebouwen ligt de nadruk op energie-efficiëntie, terwijl bij andere gebouwen juist binnenklimaat of een lage ecologische voetafdruk belangrijk is. Active House maakt gebruik van een Radar die de aandachtsgebieden monitort, evalueert en verbeteringen voorstelt.

 

Download de gratis Nederlandse Active House-specificaties

Onze adviseurs

Bas Hasselaar - DGMR

Bas Hasselaar

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.