DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR deelt kennis met cursus Geluidwering gevels

DGMR deelt kennis met cursus Geluidwering gevels

Bouwen op geluidbelaste locaties vraagt om kennis over geluidsbelastingen, geluidsluw ontwerpen en geluidwerend maken van gevels. In de cursus Geluidwering Gevels deelt DGMR op 16 mei aanstaande in een ochtendsessie haar kennis en ervaring over dit thema.

Cursus Geluidwering gevels

Theorie én praktijk

Tijdens deze cursus van 3,5 uur verbindt collega Gertjan Verbaan vanuit de bouwfysica de theorie met de praktijk. Hij gaat in op de meetmethode van de NEN 5077, karakteristieke geluidwering, het binnenniveau en correctiefactoren en de samenhang met de rekenmethoden wegverkeer van de Wet geluidhinder en het Bouwbesluit. Ook de berekingsmethoden zelf en elementen als glas, suskasten en kier- en naaddichting komen aan bod.

Uit de dagelijkse praktijk geeft hij voorbeelden van bijzondere situaties en deelt hij als senior adviseur zijn kennis door tips en trucs te geven. Tot slot gaan de deelnemers aan de slag met de software Geluidwering Gevels die door DGMR is ontwikkeld.

Cursusinformatie

De cursus Geluidwering Gevels vindt plaats op 16 mei 2019 van 9.30 tot 13.00 uur bij DGMR in Den Haag. Kosten: €295 excl. btw.

De cursus is bestemd voor iedereen met basiskennis van geluid die inzicht wil krijgen in de geluidwering van gevels, zoals bouwkundigen, adviseurs, vergunningverleners en omgevingsdiensten.

Op de site van DGMR Software staat meer informatie en een inschrijfformulier.

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.