DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Brandveiligheid festival Down the Rabbit Hole

Brandveiligheid festival Down the Rabbit Hole

Dit weekend is de tent the Bizarre voor het eerst gebruikt op het festival Down the Rabbit Hole. Tentenbouwer Firma Brandwacht maakte deze grootste decoratieve tent die ooit in Nederland gemaakt werd en vroeg DGMR om advies over brandveiligheid en vluchtveiligheid.

brandveiligheid Foto: Reindert Smit

Brandveilig festival

De tent is 37 meter lang, 33 meter breed en 10 meter hoog. Extra bijzonder is dat er zelfs een verdieping in de tent zit. Hiervoor moeten de gasten via een trap naar boven. Om bij een calamiteit voldoende vluchtroutes te hebben is het belangrijk het aantal bezoekers af te stemmen op de aanwezige trappen. Firma Brandwacht vroeg DGMR de maximale capaciteit van de tent te berekenen en hoeveel de uitgangsbreedte moet zijn.

Advies voor vergunning

Ook adviseerden wij over de benodigde maatregelen voor brandveiligheid en vluchtveiligheid. Omdat de tent niet alleen bij dit festival, maar ook bij volgende evenementen ingezet wordt, berekenden wij ook de aantallen voor andere evenementen zoals congressen en theatervoorstellingen. De organisatie gebruikte onze berekeningen (variantenstudie) om de benodigde vergunning bij de gemeente aan te vragen. Zo kon het feest veilig losbarsten afgelopen weekend en natuurlijk was DGMR erbij!

 

 

 

Onze adviseurs

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) brandveiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.