DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Bijdragen aan duurzaam en toekomstbestendig havenbeleid

Bijdragen aan duurzaam en toekomstbestendig havenbeleid

De Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) beschikt dankzij de inzet van DGMR en Movares over een eerste exemplaar ‘Handreiking Duurzaam en Toekomstigbestendig Havenbeleid’. Deze handreiking helpt binnenhavens om met dit strategische thema aan de slag te gaan.

Handreiking Duurzaam havenbeleid DGMR

In de praktijk

Duurzaam en toekomstbestendig havenbeleid is één van de vijf thema’s uit de strategische agenda van de NVB. Omdat bij binnenhavens onvoldoende kennis over het ontwikkelen van duurzaam havenbeleid is, gaven DGMR en Movares in een werkgroep invulling aan duurzaamheid. Naast een handreiking ontwikkelden we ook instrumenten. Een online wegwijzer helpt bij het evalueren van het huidige beleid, waaruit kansen, knelpunten en ontwikkelingsmogelijkheden volgen. Checklists geven concrete stappen aan die leiden tot duurzaam havenbeleid.

De binnenhavens van Wanssum en Roermond testten de Handreiking Duurzaam en Toekomstbestendig Havenbeleid en de instrumenten in de praktijk. Hun ervaringen zijn in het eerste exemplaar verwerkt. De NVB is blij met de opgeleverde handreiking, zodat havenbeheerders zelfstandig en eenduidig aan de slag kunnen met het strategische thema. De vereniging stimuleert de binnenhavens de online wegwijzer in te vullen door een eerste gratis evaluatie van het huidige havenbeleid aan te bieden.

Eerder organiseerde NVB met hulp van DGMR en Movares een succesvolle masterclass Duurzaam en Toekomstbestendig Havenbeleid.

Onze adviseurs

Gerard van Kempen

Strategisch adviseur Milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.