DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Bas Hasselaar eerste Active House Verifier in Benelux

Bas Hasselaar eerste Active House Verifier in Benelux

Dankzij collega Bas Hasselaar is DGMR de eerste en enige partij in de Benelux die Active House Labels uit kan reiken. Onlangs ontving hij zijn diploma als Active House Verifier, waarmee hij de eerste Nederlandse beoordelaar is.

Gecertificeerde Verifier

Een Active House Verifier controleert of een Active House Radar-berekening juist is uitgevoerd. De specificaties van Active House maken het eenvoudig om een nieuw of bestaand gebouw te voorzien van een gezond binnenmilieu met aandacht voor comfort, energie en milieu. Active House maakt gebruik van een Radar die de aandachtsgebieden monitort, evalueert en verbeteringen voorstelt. Bij sommige gebouwen ligt de nadruk op energie-efficiëntie, terwijl bij andere gebouwen juist binnenklimaat of een lage ecologische voetafdruk belangrijk is. Na de verificatie van de berekeningen door een gecertificeerde Verifier mag de opdrachtgever het label Active House gebruiken.

Bij zijn examen heeft Bas twee projecten in Nederland geverifieerd, waardoor de 5.4 woning van Bouw.Novum nu samen met zijn eigen woning de eerste woningen in Nederland zijn met een Active House label.

Download de gratis Nederlandse Active House-specificaties

Onze adviseurs

Bas Hasselaar - DGMR

Bas Hasselaar

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.