DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/ASICS en Danone op duurzame en gezonde campus

ASICS en Danone op duurzame en gezonde campus

Onlangs nam Danone haar nieuwe hoofdkantoor in Hoofddorp in gebruik. Eerder deed ASICS EMEA dat op hetzelfde terrein. Beide kantoren vormen samen een duurzame en gezonde campus met gedeelde faciliteiten. DGMR maakte de kenmerkende vormgeving van beide gebouwen mogelijk met adviezen over bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid.

Duurzame en gezonde kantoren van ASICS en Danone RED Company | Danone en ASICS. Foto: Sebastian van Damme

Toekomstbestendige ontwerpen

De visies van beide bedrijven waren uitgangspunt in de ontwerpen van Powerhouse Company. Het nieuwe hoofdkantoor van ASICS weerspiegelt de filosofie ‘a Sound Mind in a Sound Body’. Het draagt zorg voor het fysieke en mentale welzijn van haar medewerkers. Danone werkt vanuit de visie ‘One Planet. One Health’, wat zich vertaalde in een bijzonder duurzaam en gezond kantoorgebouw.

Beide gebouwen, ontwikkeld door RED Company, zijn toekomstbestendig. Ze kenmerken zich door een efficiënte en flexibele indeling, waarbinnen een breed scala aan werkplekken invulling geven aan verschillende werkvormen. Met de inbreng van DGMR is op de verdiepingsvloeren een hoogwaardig akoestisch comfort bereikt en sluit brandveiligheid aan bij de flexibiliteit van beide hoofdkantoren.

 

Atrium in het hoofdkantoor van ASICS
RED Company | Atrium ASICS. Foto: Sebastian van Damme

Verbindende atria

Het ASICS-gebouw kenmerkt zich door elegantie en helderheid. De overstekken benadrukken de sterke horizontale lijn in de gevel en beschermen tegelijkertijd de werkvloeren tegen direct zonlicht. Het gebouw van Danone sluit met het transparante karakter nauw aan op de bijzondere omgeving. Grote gevelopeningen met licht gekleurde gevelbanden maken verbinding met de natuurlijke omgeving.

Beide gebouwen kennen een atrium met prominente trappen. In het geval van ASICS stroomt het daglicht via het glazen dak naar binnen. Het atrium is niet alleen lobby, maar ook ontmoetings- en tentoonstellingsruimte. Deze vierlaagse, driedimensionale showcase was vanuit brandveiligheid een flinke opgave. We maakten aantoonbaar dat conform de regelgeving geen onveilige situatie kan ontstaan.

Het atrium in het kantoor van Danone grenst aan de tuin. De transparante gevel en het glazen dak brengen het daglicht diep in het gebouw. Een begroeide groene wand van 20 meter hoog markeert het lichte atrium. Voor beide atria deden we onderzoek om de thermische behaaglijkheid en akoestisch comfort te borgen.

 

Atrium in het Danone-hoofdkantoor met groene wand
RED Company | Groene long Danone. Foto: Maurice Heesen

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Maak kennis met ons

Onze 200 experts willen de beste in hun vak zijn. We gaan niet de gebaande paden, maar zoeken de grenzen van mogelijkheden op. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.