DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Aantonen meerwaarde thermisch gevelanker

Aantonen meerwaarde thermisch gevelanker

Schöck Nederland ontwikkelde een thermisch isolerend gevelanker, waardoor dunnere gevelisolatie met dezelfde Rc-waarde toegepast kan worden. De leverancier schakelde DGMR in om de impact en toegevoegde waarde van het product te onderbouwen.

Onderzoek meerwaarde gevelanker Schöck Bron: Schöck Nederland

Prestaties in de gevel toetsen

Aan gevelisolatie worden steeds hogere eisen gesteld om het energiegebruik van gebouwen te reduceren. Omdat gevelankers door de isolatielaag heen steken, vormen ze koudebruggen die de werkelijke isolatie van de gevel verminderen. Het Isolink® gevelanker uit glasvezelcomposiet dat Schöck ontwikkelde, moet deze koudebruggen in de gevel voorkomen. In vergelijk met traditionele ankers kan hierdoor een dunnere isolatie met dezelfde Rc-waarde worden toegepast.

Aan de gevelspecialisten van DGMR de taak om de verbetering van Schöck Isolink® op de thermische prestaties van de gevel inzichtelijk te maken. Zo kan bij toetsing van een gevelontwerp aan het Bouwbesluit met andere waarden gerekend worden. We ondersteunen niet alleen vanuit de bouwfysica, maar brengen onze ervaring met innovatieprocessen ook in om bijvoorbeeld de betekenis van het nieuwe gevelanker voor de belangrijkste doelgroepen te onderbouwen.

Onze adviseurs

Esther Hebly

Senior adviseur Bouw- en geveltechniek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.