DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/4DX-filmervaring met juiste zaalakoestiek

4DX-filmervaring met juiste zaalakoestiek

Onlangs opende Pathé Scheveningen een gloednieuwe 4DX-filmzaal. Na Pathé De Kuip en Pathé De Munt is dit de derde bioscoop in Nederland die 4D-effecten mogelijk maakt. Bij alle zalen was DGMR betrokken om bezoekers een optimale akoestische beleving te bezorgen én voor de brandveiligheid te zorgen.

Foto: Pathé

Maximale geluidsbeleving

Met trots presenteerde Pathé de 4DX-technologie in hun bioscopen in Rotterdam, Amsterdam en Scheveningen. Bewegende stoelen, geur, wind, mist, rook zijn enkele van de twintig 4D-effecten die nu mogelijk zijn. Om een maximale geluidsbeleving te creëren, schakelde Pathé ons in om te adviseren over de akoestiek.

Daarnaast vroeg Pathé aan DGMR om bij de verbouw van de 4DX-zaal opnieuw naar de brandveiligheid te kijken. Het plan voor brandveiligheid zetten we zo op dat de vluchtroutes helder zijn en over voldoende capaciteit beschikken, zodat een veilige ontvluchting gegarandeerd is.

Onze adviseurs

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.