DGMR/Actueel en kennis/Whitepapers/Ontwerpregels voor hoge buitenruimtes

Ontwerpregels voor hoge buitenruimtes

In het Bouwbesluit staan geen concrete eisen aan hoge buitenruimtes. DGMR stelde een aantal vuistregels op die houvast geven bij het ontwerp.

De Kroon, hoogbouw en buitenruimtes | DGMR

Hoogbouw en de buitenruimte

In het Bouwbesluit staan geen concrete eisen aan hoge buitenruimtes. DGMR stelde een aantal vuistregels op die houvast geven bij het ontwerp. Hoe eerder de kwaliteit van de buitenruimte wordt onderzocht, hoe beter een comfortabele plek gecreëerd kan worden: “Samen met de architect kan een buitenruimte worden ontworpen die voldoet aan de esthetische verwachting en waar je prettig kunt verblijven”.

DGMR heeft de afgelopen jaren voor meerdere hoogbouwprojecten met een woonfunctie bouwfysisch advies gegeven. Zoals recent het Timmerhuis en eerder New Babylon, de Kroon, Haagse Toren, de Rotterdam, de Kroon en Couperus Ypenburg. “Een aantal van deze projecten is ook voorzien van buitenruimtes. Aspecten waaraan gedacht moet worden zijn: bezonning, daglicht, geluid van wegverkeer, windhinder, luchtkwaliteit en windgeïnduceerd geluid (fluiten, trillen)”.

Met deze white paper biedt DGMR met name architecten en projectontwikkelaars houvast bij het ontwikkelen van hoge buitenruimtes. Gezien de bevolkingsgroei, de heersende woningkrapte en de schaarse en dure grond in de grote steden van de Randstad zullen hoogbouwprojecten voor woningbouw de komende jaren zeer interessant blijven voor investeerders, schrijft DGMR-adviseur Dimitri van der Werff.

 


Download onze whitepaper   


Onze adviseurs

Dimitri van der Werff

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.