DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/25 jaar vluchtveiligheid in Nederland

25 jaar vluchtveiligheid in Nederland

Bouwfysica blad | DGMR

De afgelopen 25 jaar is er veel veranderd op het gebied van vluchtveiligheid door het toenemende besef van het belang van veilig vluchten. De afgelopen 25 jaar is de regelgeving (met bijbehorende rekenmethodes) rondom veilig vluchten geëvolueerd van eenvoudige vuistregels tot uitgebreide berekeningen en simulaties. In dit artikel wordt deze evolutie aan de hand van een historisch overzicht inzichtelijk gemaakt.

Specialist brandveiligheid Paul Wijnhoven: Aansluitend hierop wordt in dit artikel dieper ingegaan op de betrouwbaarheid van ontruimings­ simulatie programma’s aan de hand van mijn afstudeeronderzoek waarbij de prestaties van enkele evacuatiemodellen (BuildingEXODUS, Simulex en Pathfinder) en een handrekenmethode zijn beoordeeld. Bij de beoordeling zijn de simulatiemodellen en rekenmethode vergeleken met proef­ ontruimingen, waarbij opnames zijn gemaakt van de ontruiming van ruimten met tribunes in een normale situatie zonder calamiteit.

Lees het volledige artikel '25 jaar vluchtveiligheid in Nederland en de betrouwbaarheid van vluchtsimulaties'.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.