DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Deel heel Nederland staan gebouwen met brandgevaarlijke gevelpanelen

Deel heel Nederland staan gebouwen met brandgevaarlijke gevelpanelen

Brandveiligheidsadviseur Peter van der Leur (DGMR) kwam de laatste maanden meerdere gebouwen met brandgevaarlijke gevelpanelen tegen.

Nederlandse gebouwen met risicopanelen | DGMR

‘De gevelpanelen die de brand in de Londense Grenfell-toren vorig jaar juni zo snel om zich heen liet grijpen, bekleden ook Nederlandse gebouwen. Brandveiligheidsadviseur Peter van der Leur van adviesbureau DGMR is de laatste maanden al meerdere gebouwen tegengekomen die niet aan de eisen voldoen en daarmee in principe niet veilig zijn’.

‘Op welke schaal de nog gevaarlijkere platen voorkomen, is volgens Van der Leur onduidelijk door slechte controle. Gemeenten controleren tijdens de bouw steekproefsgewijs of de bouwmaterialen overeenkomen met wat in de aangevraagde vergunning werd aangekondigd’.

Afweging maken

‘Het is niet zo zwart-wit dat elk gebouw met hoge-risicopanelen direct aan verbouwing toe is. “Je moet per geval een afweging maken, het hele plaatje bekijken. Wat bijvoorbeeld meespeelt is hoe zelfredzaam de gebruikers van een pand zijn. Een ziekenhuis is iets anders dan een kantoorpand.” Of mensen er werken of wonen (en dus overnachten) is ook belangrijk. En bij lagere panden ­ staan de mensen zo buiten, in tegenstelling tot hogere gebouwen’.

Lees het volledige artikel ‘Deel heel Nederland staan gebouwen met brandgevaarlijke gevelpanelen’.

 

Onze adviseurs

Peter van de Leur

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.