DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Alles komt optimaal samen in PULSE

Alles komt optimaal samen in PULSE

Alles komt optimaal samen in PULSE

EHA-magazine, januari 2016 - Pulse | DGMR

DGMR is als adviseur voor bouwfysica betrokken bij Pulse, het revolutionaire onderwijscentrum van Technische Universiteit Delft. Het gebouw laat de state of art zien op het gebied van techniek en duurzaamheid.

EHA-magazine: "Het gebouw krijgt een interactieve energiehuishouding. Een intelligent gebouwbeheersysteem zal naar behoefte ruimtes ventileren, verlichten, koelen en verwarmen. Dat zal een enorme besparing in de energielast opleveren. Als gebruikers zich met hun mobiele telefoon aanmelden, krijgen ze te zien wat de status van het gebouw is en welke ruimtes beschikbaar zijn. Op basis van het ingestelde profiel krijgt de gebruiker advies waar hij die dag het beste kan gaan werken".

3D-geprinte gevelelementen
"Het ontwerp voor de gevels speelt een belangrijke rol in de energiehuishouding.De gevels worden stuk voor stuk geperfectioneerd in relatie tot de boog die de zon maakt. Eén gevel krijgt bijzondere gevelelementen die worden geoptimaliseerd aan de hand van een reeks parameters als zonwering, uitzicht, daglichttoetreding, sterkte en materiaalefficiëntie".

Lees het volledige artikel Alles komt optimaal samen in PULSE.

EHA-magazine, januari 2016 - Pulse | DGMR

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.