DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Gelijkwaardigheid van een rook-warmteafvoer

Gelijkwaardigheid van een rook-warmteafvoer

In de praktijk komt DGMR situaties tegen waarbij de galerij open moet zijn voor voldoende rookafvoer bij brand.

In de praktijk komt DGMR situaties tegen waarbij de galerij open moet zijn voor voldoende rookafvoer bij brand. Tegelijkertijd moet de galerij in het dagelijks gebruik gesloten zijn om beschutting te bieden tegen het klimaat. Hoe ga je met die tegenstelling om, zonder dat het concept van de architect aangetast wordt en de brandveiligheid gegarandeerd is?

Praktijk

Via gelijkwaardigheid en Computational Fluid Dynamics (CFD) geven we aan welke oplossing is gevonden voor woonzorgcentrum Hagedonk in Prinsenbeek. Daar is sprake van een binnengalerij die toegang geeft tot woningen van bewoners. Deze binnengalerij moet bij brand voldoende veilig zijn om over te vluchten en daardoor een bepaalde openheid bezitten. In het dagelijks gebruik moet de galerij ook enige beschutting bieden tegen het buitenklimaat.

Vergelijkbare veiligheid

Met behulp van Computational FLuid Dynamics (CFD) geven wij het zicht en de rook op een unieke manier weer en ontstaat een goed beeld van de rookverspreiding en de zichtbaarheid van de vluchtroutes. Met behulp van gelijkwaardigheid en CFD tonen wij aan dat onze ontwerpsituatie met de RWA-installatie een vergelijkbare veiligheid realiseert voor veilig vluchten als de referentiesituatie met een open galerij.

Lees het volledige artikel ‘Gelijkwaardigheid van een rook-warmteafvoer’.

Onze adviseurs

Dimitri van der Werff, DGMR

Dimitri van der Werff

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.