DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Hele idee rond duurzaam bouwen is volop in ontwikkeling

Hele idee rond duurzaam bouwen is volop in ontwikkeling

Hele idee rond duurzaam bouwen is volop in ontwikkeling

Duurzaamheid Akzo en Stibbe | DGMR

DGMR-adviseur Jacco Paauw is geïnterviewd voor de dubbelpublicatie 'Bouwen aan Beethoven' die architectenbureau GROUP A samenstelde. Het beschrijft de samenwerking tussen verschillende partijen bij het realiseren van de nieuwe gebouwen: het AkzoNobel Center en het hoofdkantoor van Stibbe. 

Jacco Paauw: ‘Duurzaamheid in de bouw is in de loop der tijd veel-omvattender geworden. In eerste instantie ging het alleen om het energieverbruik dat was gekoppeld aan financiële modellen. Daarna kwamen daar materiaalgebruik en water bij. Met BREEAM gaat het om duurzaamheid als compleet verhaal waarin hoge kwaliteit, flexibiliteit en sociale duurzaamheid ook een rol spelen.’

"Dit betekent dat wordt gekeken naar duurzaamheid in het totale traject van ontwerp en bouw tot de facilitaire fase. Dit leverde vaak interessante vraagstukken op waarin de waarde van verschillende keuzen op het gebied van duurzaamheid tegen elkaar afgewogen moeten worden".

Lees het volledige artikel 'Het hele idee rond duurzaam bouwen is volop in ontwikkeling'. Er verscheen ook een Engelstalige versie.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.