DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Dubbele sporthal Groote Veen: een topprestatie

Dubbele sporthal Groote Veen: een topprestatie

Midden in de relatief nieuwe wijk Groote Veen in Eelde is een gelijknamige dubbele sporthal gerealiseerd. De sporthal voldoet aan de eisen van sportorganisatie NOC*NSF, de wensen van de sportclubs en onderwijsinstellingen en is bovendien energieneutraal. Het Design & Build project was een topprestatie op zich. DGMR was betrokken bij de disciplines bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid van het gebouw.

Thea van der Schaaf  |  Bouwen in het Noorden  |   oktober 2019

Sporthallen Groote Veen met DGMR

Ambities bij akoestiek

Ydo Schuuring: ‘We hebben ons in het bijzonder bezig gehouden met de akoestiek, de luchtdichtheid en de brandveiligheid. De akoestiek is zeer belangrijk voor de opdrachtgever; wij vertaalden zijn ambities in een optimale oplossing. De uitdaging zat in de combinatie van een thermische en luchtdichte buitenschil met een sandwich gevelplaat en aan de binnenzijde goede akoestische materialen.

De geadviseerde gebruikersvriendelijke akoestische materialen in de sporthal zorgen voor een goede nagalmtijd en goede verhoudingen binnen het geluidsspectrum. Er zijn aanvullende voorzieningen aan de gevel getroffen, zodat de gebruikers geen geluidsoverlast ervaren van de warmtepompen die op het tussendak zijn gesitueerd. Qua brandveiligheid is het, door kleedruimten als afscheiding en vluchtroute te gebruiken, samen met de vele deuren in de gevel, zo veilig dat er ook grotere evenementen kunnen worden georganiseerd.’

Lees het volledige artikel

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.