DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Huid van composiet beschut Hilton op Schiphol

Huid van composiet beschut Hilton op Schiphol

Huid van composiet beschut Hilton op Schiphol

Composiet gevel Hilton Schiphol | DGMR

"Vezelcomposiet lijkt licht ontvlambaar, maar je kunt er prima brandwerend en luchtdicht mee bouwen. De levendig vormgegeven composietgevel van het vorige week geopende Hilton Hotel Schiphol houdt geluid, koude en brand buiten", zo start het Cobouw-artikel.

Het markante hotel kreeg één van de meest luchtdichte composiet gevels van Nederland. Voor de realisatie van het hotel adviseerde DGMR het project vanaf de bestek tot en met de uitvoeringsfase over bouwfysica, brandveiligheid en geveltechniek.

Jhon de Wild: "Voor een gevel met zo’n complexe vorm is composiet ideaal".
Johan Koudijs: "Het is toch kunststof, maar voor de testoven hielden ze zich kranig. Dat komt doordat polyester een thermohardende kunststof is en dus niet smelt, maar verkoolt."

"Voor hoogwaardige gevels met complexe vormen is composiet wat DGMR betreft het materiaal van de toekomst. Voorwaarde is wel dat het thermohardende materiaal beter recyclebaar wordt."

Lees het volledige artikel Huid van composiet beschut Hilton op Schiphol.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.