DGMR/Actueel en kennis/Projecten/DGMR Adviseurs – BREEAM-NL projecten

DGMR Adviseurs - BREEAM-NL projecten

DGMR treedt op als BREEAM-NL Assessor, als BREEAM-NL Expert of als ondersteunende partij, voor de uitwerking van (bouwfysische) credits en de uitvoering.

BREEAM-NL

DGMR heeft veel ervaring opgedaan met BREEAM in tal van projecten, zowel als ontwerpteamlid, BREEAM-NL Expert of als BREEAM-NL Assessor. Ook adviseren wij uitvoerende bouwpartijen bij het realiseren van BREEAM-certificering.

Integrale advisering

DGMR staat bekend om z’n integrale kijk op vraagstukken. Onze adviseurs in duurzaamheid, bouwfysica, brandveiligheid, geveltechniek, industrie- en verkeerslawaai, trillingstechniek, en milieubeleid bij veel projecten waar wij de BREEAM-begeleiding verzorgen. Op deze manier integreren wij onze kennis van verschillende bouw- en omgevingsdisciplines met BREEAM, hetgeen u naast verhoging van kwaliteit en duurzaamheid tevens voorbereidingstijd en faalkosten bespaart.

BREEAM-schema’s

In Nederland bestaan de volgende BREEAM-schema’s:

  • BREEAM nieuwbouw
  • BREEAM in-use
  • BREEAM gebied (en BREEAM gebiedsontwikkeling)
  • BREEAM sloop en demontage
  • BREEAM datacentra

Voor vrijwel alle BREEAM-schema’s heeft DGMR deskundigen in huis.

Binnen het schema ‘BREEAM nieuwbouw’ zijn er meer soorten gebouwfuncties.
Deze zijn min of meer vergelijkbaar met de functies uit de bouwregelgeving.

Voor gebouwen met meerdere functies kent BREEAM de mogelijkheid van ‘mixed-use’.
Voor het beoordelen van nieuwbouw gebouwtypen die buiten de BREEAM standaard beoordelingsrichtlijn vallen, geldt een maatwerkprocedure: ‘bespoke’.
Mixed-use en bespoke projecten zijn voor ons business as usual.

BREEAM-International

DGMR realiseert ook BREEAM-projecten in het buitenland, onder het regime van BREEAM-International, BREEAM-Europe, enzovoort. Wij zijn in het bezit van een BREEAM-International  assessor license voor BREEAM-projecten buiten Nederland (met uitzondering van Duitsland, Noorwegen, Spanje, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk). DGMR begeleidt momenteel diverse BREEAM-projecten in België.

 

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.