DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Revisievergunning voor SMST

Revisievergunning voor SMST

SMST kan ongestoord verder met de bedrijfsontwikkeling in Drachten. De gemeente verleende de omgevingsvergunning milieu die door DGMR is voorbereid.

Revisievergunning voor SMST Drachten | DGMR

SMST kan ongestoord verder met de bedrijfsontwikkeling in Drachten. De gemeente verleende de omgevingsvergunning milieu die door DGMR is voorbereid. 

Op basis van het strategisch milieuadvies dat DGMR eerder gaf, werd ingestoken op het actualiseren van de omgevingsvergunning milieu. Deze vergunning maakt het mogelijk de toekomstplannen van het Drachtense bedrijf dat equipment voor offshore ontwerpt en bouwt uit te voeren. SMST heeft nu voldoende milieugebruiksruimte om weer een aantal jaren door te ontwikkelen.  

Energieonderzoek

Bij deze revisievergunning hoort ook een energieonderzoek, omdat energie bij SMST relevant is en zij meer verbruikt dan de ondergrens. Daarnaast vindt SMST dat zij vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid haar energieverbruik zoveel mogelijk moet beperken. 
DGMR gaat met het energieonderzoek een stap verder dan de wettelijke eisen dat uitgaat van 'redelijk te treffen' maatregelen. Aanvullend keken we naar interessante bedrijfsspecifieke energiemaatregelen, zoals naar de mogelijkheid voor zonnepanelen bij SMST.

Niet elke situatie is hetzelfde. Daarom beoordelen de adviseurs van DGMR wat kansrijk voor een bedrijf is en een terugverdientijd heeft die binnen een redelijke termijn ligt. Hiermee geeft DGMR voor haar klanten invulling aan duurzaam ondernemen.

 

Gerelateerde informatie

 

 

Onze adviseurs

Gerard van Kempen

Strategisch adviseur Milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!