DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Paul Hoondert geeft online webinar tijdens de Dutch Green Building Week

Paul Hoondert geeft online webinar tijdens de Dutch Green Building Week

De Dutch Green Building Council (DGBC) viert het 15-jarig bestaan met een extra feestelijke Dutch Green Building Week. Om de gebouwde omgeving toekomstbestendig te maken, hebben we elkaar nodig. DGMR draagt als partner dan ook graag bij aan deze campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen.

Paul Hoondert geeft een online webinar Brandveiligheid

Groeien en verbreden

Collega Paul Hoondert, adviseur Brandveiligheid, geeft op 13 oktober van 11.30 – 12.00 uur een online webinar met de titel: Paris Proof ambities gehinderd door strengere brandeisen aan gevels? In dit webinar gaat hij in op de consequenties van de aanscherping van de brandveiligheidseisen aan hoogbouwgevels. En hij bespreekt de mogelijkheden om met deze eisen biobased isolatie of PV-panelen in (hoogrisico) gevels toe te passen. Het toepassen van (duurzame) innovatieve materialen en installaties in de gevel blijft in de toekomst mogelijk als met grootschalige brandtesten wordt aangetoond dat deze voldoen aan de nieuwe regels. Dit proces wordt binnenkort voorgeschreven in de nieuwe praktijkrichtlijn. In de presentatie zullen details worden toegelicht met mogelijke oplossingen.

Volg het webinar 13 oktober live

De aanscherping van de eisen in het BBL geldt voor hoogbouw boven de 50 meter waarin mensen slapen en voor hoogbouw boven de 30 meter waarin minder zelfredzamen slapen. De hoge gevels moeten straks voldoen aan brandklasse A2 (met uitzonderingen) of aan de nieuwe Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR 6999) voor grootschalige geveltesten. Dit betekent de introductie van grootschalige geveltesten in de Nederlandse Regelgeving. DGMR schrijft in opdracht van NEN en het ministerie van Binnenlandse zaken deze nieuwe praktijkrichtlijn.

 

Paul Hoondert werkt al meer dan 6 jaar als ingenieur brandveiligheid bij DGMR. De afgelopen jaren werkte Paul aan verschillende complexe en monumentale bouwprojecten. Ook voerde hij diverse analyses uit voor het verwachte gevelgedrag bij brand, voor zowel bestaande als nieuw ontworpen gebouwen. Hij droeg bij aan de nieuwe Nederlandse norm voor grote geveltesten NPR 6999 en het onderzoek voor NEN over PV-panelen op de gebouwschil.

Onze adviseurs

Paul Hoondert, projectleider Brandveiligheid bij DGMR

Paul Hoondert

Adviseur Brandveiligheid

Rudolf van Mierlo

Adviseur brandveiligheid

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) veiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.