DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Meeluisteren met belevingsvluchten Lelystad

Meeluisteren met belevingsvluchten Lelystad

Woensdag 30 mei alle nieuwe vluchtroutes van en naar luchthaven Lelystad meebeleven? Sensornet maakt niet alleen de geluidsmetingen hoorbaar en zichtbaar. Via Sensornet.nl kunnen omwonenden ook hun persoonlijke ervaring delen.

Zelf ervaren wat het betekent als luchthaven Lelystad in 2020 de overloop van Schiphol wordt. Dat is het doel van de belevingsvluchten op geringe hoogte. De meetpunten die Sensornet in Biddingshuizen, Deventer, Dronten, Elburg, Lelystad, Nijbroek, Olst-Wijhe, Wezep en Zeewolde heeft staan, laten objectief de resultaten zien. In samenwerking met Sound Appraisal en de Nederlandse Stichting Geluidshinder kunnen omwonenden hun beleving via een app op hun mobiel doorgeven.

Belevingspagina

De metingen van woensdag maken direct inzichtelijk of er grote verschillen bestaan tussen de geluidsmetingen van de vliegtuigpassages en het milieueffectrapport (MER) met de geluidsberekening. Direct na de laatste vlucht publiceert Sensornet de eindresultaten over de eerste vliegdag. De dochteronderneming van DGMR heeft speciaal voor de vluchten op 30 mei een belevingspagina op de website geopend.

 

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.