DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Hulp bij verduurzamen Veldstudiecentrum

Hulp bij verduurzamen Veldstudiecentrum

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ondersteunen we de natuur- en milieueducatie die Veldstudiecentrum De Schelphoek aan leerlingen geeft om ze een onderzoekende instelling aan te leren. De aandeelhouders van DGMR besloten een financiële en vakinhoudelijke bijdrage te leveren aan het verduurzamen van het centrum in Serooskerke.

Foto: De Schelphoek

Onderzoekende instelling

Wij herkennen ons in de onderzoekende instelling die het veldstudiecentrum wil aanleren. Wij zoeken ook naar innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzame, gezonde en veilige omgeving. Daarom doneerden we niet alleen geld, maar onderzochten voor de twee gebouwen van het Veldstudiecentrum hoe we ze konden verduurzamen.

Onze inventarisatie van de gebouwen en het gebruik ervan leidde tot een plan van aanpak met mogelijke oplossingen voor het gebouw. Dankzij onze donatie en andere subsidies kon Stichting Veldstudie beginnen met het implementeren van de eerste duurzaamheidsmaatregelen. Inmiddels vervingen ze de ramen door isolerende beglazing en krijgen de gebouwen nieuwe ventilatiesystemen.

 

Onze adviseurs

Frank Lambregts - DGMR

Frank Lambregts

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.