DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Hulp bij verduurzamen Veldstudiecentrum

Hulp bij verduurzamen Veldstudiecentrum

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ondersteunen we de natuur- en milieueducatie die Veldstudiecentrum De Schelphoek aan leerlingen geeft om ze een onderzoekende instelling aan te leren. De aandeelhouders van DGMR besloten een financiële en vakinhoudelijke bijdrage te leveren aan het verduurzamen van het centrum in Serooskerke.

Bijdrage aan het verduurzamen van Schelphoek Foto: De Schelphoek

Onderzoekende instelling

Wij herkennen ons in de onderzoekende instelling die het veldstudiecentrum wil aanleren. Wij zoeken ook naar innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzame, gezonde en veilige omgeving. Daarom doneerden we niet alleen geld, maar onderzochten voor de twee gebouwen van het Veldstudiecentrum hoe we ze konden verduurzamen.

Onze inventarisatie van de gebouwen en het gebruik ervan leidde tot een plan van aanpak met mogelijke oplossingen voor het gebouw. Dankzij onze donatie en andere subsidies kon Stichting Veldstudie beginnen met het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Op basis van ons rapport voerde de stichting een groot aantal maatregelen uit, zoals nieuwe HR++-dakramen, betere ventilatie in de doucheruimten, afzuigventilators met CO2-sensor in slaapvertrekken, nieuwe CV-installatie, waterbesparende voorzieningen en led-verlichting.

De juiste keuzes

In hun evaluatie stelt de stichting: “Met uitzondering van het isoleren van het dak zijn alle maatregelen doorgevoerd die DGMR voorstelde. Dit zorgt voor een verbetering van het leefklimaat binnen en voor een verlaging van het energieverbruik. DGMR gaf ons advies waar de meeste winst te behalen viel wat betreft de verduurzaming van de gebouwen van De Schelphoek. Op deze manier hebben we de juiste keuzes kunnen maken om onze accommodatie te verduurzamen.”

 

Interieur Schelphoek met nieuwe dakramen

Onze adviseurs

Frank Lambregts

Senior adviseur Bouwfysica en akoestiek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.