DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Collega’s geven les bij Brandpreventie Academy

Collega's geven les bij Brandpreventie Academy

Collega’s Susanne van Reijmersdal, Anique Hogenboom-Smeets en Dennis Böcker delen hun kennis bij de Brandpreventie Academy. De Academy vroeg Susanne en Dennis de opleiding Brandpreventiedeskundige 1 (BPD1) te geven. Anique geeft les bij het vervolg hierop Brandpreventiedeskundige 2 (BPD2) en neemt daar de masterclass Rekenen aan Brandveiligheid voor haar rekening, terwijl Dennis voor BPD2 de masterclass Grote brandcompartimenten NEN 6060 verzorgt.

Naast hun werk bij DGMR ontdekten Susanne en Dennis in het DGMR talentenprogramma dat lesgeven echt bij hen past. Susanne deed dit al langer op de Haagse Hogeschool en Dennis als spreker bij klanten en als docent bij het toenmalige SBR/SBRCurnet. Ook intern leren ze collega’s al langer over brandveiligheid. Dennis: ”Door de gesprekken in het talentenprogramma van DGMR kwam ik erachter dat ik het overbrengen van mijn kennis echt heel leuk vind. Het op deze manier verder helpen van klanten en collega’s geeft mij veel energie.”

De 12-daagse opleiding die Susanne en Dennis geven is erop gericht de deelnemers theoretische en praktische kennis over brandveiligheid bij te brengen. Hiermee kunnen de deelnemers zelfstandig bouwbesluittoetsingen uitvoeren en een eisenpakket voor brandveiligheid opstellen. “Met theorielessen, (huiswerk-) opdrachten en cases komen alle facetten aan bod waar een brandpreventiedeskundige mee te maken krijgt. Ontwerptechnisch zijn met name Brandcompartimentering en Veilig vluchten van belang, maar ook de andere relevante aspecten zoals Brandbeveiligingsinstallaties, Brandfysica en Gelijkwaardigheid komen aan bod.”Susanne en Dennis vinden het belangrijk aan deze opleiding bij te dragen omdat veel schoolverlaters beperkt les in brandveiligheid hebben gekregen. Susanne: “In het beroepsonderwijs is hier geen aparte opleiding voor, bij bijvoorbeeld bouwkunde is er steeds meer, maar nog steeds beperkt aandacht voor Brandveiligheid in het curriculum.”

Anique deed de opleiding eerder zelf en kwam zo in contact met Emiel van Rossum van de academy. Anique: “Ik vond het erg interessant en ze vroegen mij of ik zelf ook wilde komen lesgeven. In BPD2 geef ik nu les over brandoverslag en opvang en doorstroom (van mensen).” In deze masterclass leren de deelnemers over de theorie van brandoverslag (conform de NEN 6068) en leren ze een eenvoudige opvang en doorstroomcapaciteit berekening maken met het programma EVAC. Daarnaast gebruikt ze het programma DGMR brandoverslag/gebouwprestatie om de deelnemers meer inzicht te laten krijgen in brandoverslagberekeningen. De deelnemers leren hierdoor de belangrijke aandachtspunten en parameters van een brandoverslagberekening.

Wij wensen Susanne, Dennis en Anique veel succes en plezier bij deze mooie uitdaging!

Onze adviseurs

Anique Smeets

Specialist Brandveiligheid

Dennis Böcker

Specialist Brandveiligheid

Susanne van Reijmersdal

Adviseur Brandveiligheid

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) veiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.