DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Collega Yaël genomineerd voor scriptieprijs!

Collega Yaël genomineerd voor scriptieprijs!

De nominaties voor de NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2022 zijn bekend, de scriptie van collega Yaël D’haene is daarbij genomineerd! Gefeliciteerd Yaël!

 

Momenteel ontwikkelt NEN een normontwerp over de brandveiligheid van parkeergarages. Tegelijkertijd is er een sterke ontwikkeling van personenvoertuigen met alternatieve energievoorzieningen, zoals de waterstof brandstofcel auto (waterstof FCEV). Maar er is nog weinig bekend over de veiligheidsrisico’s van deze ‘nieuwe’ auto’s in parkeergarages. Er is dus een sterke informatiebehoefte om de risico’s in kaart te brengen en deze vervolgens te kunnen beoordelen.

Omdat de parkeergarages die nu gebouwd worden een levensduur hebben van 50 tot 100 jaar, is het van belang in het normontwerp rekening te houden met deze significante fractie nieuwe voertuigen. De scriptie van Yaël zorgt voor relevante informatie die DGMR gebruikt om risico’s te beoordelen en waar nodig te beperken.

Yaël beschrijft in haar afstudeeronderzoek de gevolgen van het exploderen van een waterstoftank van een auto in een parkeergarage, voor een hoofddraagconstructie van een gebouw. De focus ligt hierbij op een bovenliggende kanaalplaatvloer. Vervolgens concludeert zij of een bouwconstructie voortschrijdend bezwijkt en of er aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn om het eventuele bezwijken te voorkomen.

De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het NIPV (Nederlands Instituut Publieke Veiligheid). De winnaar wordt op 9 juni 2022 bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem. De NIPV-VVBA scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid. De genomineerde scripties zijn te lezen op fellowfse.nl.

In 2017 was collega Paul Hoondert ook genomineerd voor deze prijs.

 

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) veiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.