DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Brandveiligheidsadviseurs oefenen bij de brandweer

Brandveiligheidsadviseurs oefenen bij de brandweer

Onlangs kropen de brandveiligheidsadviseurs van DGMR in de huid van de brandweer. Bij Brandweertrainingscentrum Kleefsewaard in Arnhem ervoeren ze de mogelijkheden en beperkingen bij een inzet. Oefenen bij de brandweer geeft meer begrip van brandbestrijding en de wensen van de brandweer daarbij.

Brandveiligheidsadviseurs DGMR oefenen bij de brandweer

Realistische oefeningen

Onze brandveiligheidsadviseurs werken veel samen met de brandweer. We adviseren over brandveilige oplossingen in gebouwen. Onderdeel daarvan is de inzet van de brandweer mogelijk maken. Het Bouwbesluit stelt eisen aan de oplossingen in gebouwen, bijvoorbeeld de vereiste blusleidingen in hoogbouw. De brandweer legt in gesprekken weleens aanvullende wensen neer vanwege hun repressieve inzet.

Door zelf te ervaren wat het is om in ruimtes met een brandhaard te lopen, een brandweerpak met ademluchtlucht te dragen en te sjouwen met brandweerslangen begrijpen onze brandveiligheidadviseurs de achtergrond van deze wensen beter. Verder kregen ze een rondleiding langs de trainingsfaciliteiten van Kleefsewaard. Dit brandweertrainingscentrum is een van de weinige waar realistische oefeningen met bijvoorbeeld auto- en plasbranden plaatsvinden.

 

Onze adviseurs

Johan Koudijs

Senior adviseur Integrale projecten

Maak kennis met ons

Onze 200 experts willen de beste in hun vak zijn. We gaan niet de gebaande paden, maar zoeken de grenzen van mogelijkheden op. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.