DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Borgingsprotocol brandveiligheid gevels aangeboden aan Tweede Kamer

Borgingsprotocol brandveiligheid gevels aangeboden aan Tweede Kamer

Afgelopen week is een borgingsprotocol voor de brandveiligheid van gevels aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit gevelinspiratieprotocol levert een meer systematische kwaliteitsborging in het bouwproces. Wij stelden dit protocol inhoudelijk op. Nieman de Raadgevende Adviseurs richtte zich op de beschrijving van de procesmatige kant.

 

Vanuit de Adviescommissie Toepassing en Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften (ATGB) kwam de aanbeveling om een dergelijk protocol op te stellen.

Het borgingsprotocol voor de brandveiligheid van gevels is te gebruiken door gemeenten, maar ook door bouwende- en ontwerpende partijen. Het bevat een nuttige risicobeoordeling voor de brandveiligheid van gevels, zowel in het ontwerp als tijdens de uitvoering. Hiermee kan iedereen die toetst volgens de regels van het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl), de projectspecifieke risico’s inzichtelijk maken. Het protocol is beschikbaar op de site van het ministerie van BZK.

Onze adviseurs

Rudolf van Mierlo

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

De Rotterdam - foto: Ossip van Duivenbode

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

De Rotterdam - foto: Ossip van Duivenbode

Up-to-date blijven

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.