DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Akoestische oplossingen voor nieuwbouw rond Hagaziekenhuis

Akoestische oplossingen voor nieuwbouw rond Hagaziekenhuis

In de dichtbevolkte stad Den Haag is de druk op de woningmarkt groot met weinig mogelijkheden voor nieuwbouw. DGMR hielp daarom graag om wonen in de nieuwbouwappartementen rond het Hagaziekenhuis tot een succes te maken. Het ziekenhuis schakelde ons in om de geluidhinder te analyseren.

Akoestisch onderzoek

De nieuwe woningen rond het Hagaziekenhuis staan recht tegenover de afblaas van koelinstallaties, een noodzaak voor het ziekenhuis. Deze afblaas produceert een hoog geluidsniveau, waardoor de bewoners geluidhinder ervaarden. Onze akoestici onderzochten ter plaatse het geluid en bepaalden de oorzaak van de hinder.

Op basis van ons akoestisch onderzoek adviseerden wij het Hagaziekenhuis om de afblaas te verplaatsen en om akoestische dempers te plaatsen. Na de realisatie van ons advies voldoet het gebouw aan de vergunningsvoorschriften en verblijven de bewoners in een goed leef- en woonklimaat. Zo helpen de specialisten van DGMR nieuwbouwprojecten in grote, dichtbevolkte steden een stap verder.

Onze adviseurs

Mark Bakermans, DGMR

Mark Bakermans

Adviseur milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.