DGMR/Medewerkers/Rudolf van Mierlo

Rudolf van Mierlo

Adviseur brandveiligheid
"Rudolf is een deskundig en gedreven adviseur en onderzoeker brandveiligheid, veel gevraagd als intermediair bij een impasse of moeilijke technische knoop."

Rudolfs werkbeleving

“Het vakgebied fire safety engineering is nog jong en veel gangbare instrumenten en methoden zijn nog onvolgroeid. Aandacht voor het verantwoord toepassen van de beschikbare kennis en ervaring is daarom de basis van mijn professionele activiteiten.
Bijvoorbeeld door het onderbouwen van betrouwbare en risico-reducerende maatregelen, buiten de standaard regels. Of door het bestrijden van schijnoplossingen die het rendement van investeringen tenietdoen.”

Wat Rudolf bezig houdt

“Sinds de invoering van harde dakbedekking om Middeleeuwse stadsbranden te voorkomen, hebben wensen en eisen in de brandveiligheid een lange ontwikkeling doorlopen. Die historische ontwikkeling is niet altijd afgestemd geweest op de feitelijke risico’s.
Het resultaat is vaak veiligheid tegen te hoge kosten of onveiligheid waar dat eenvoudig anders kan. Daarom probeer ik inzicht te geven in risico’s en de doelen en opbrengsten van brandveiligheid breed uit te leggen en zo bij te dragen aan een veilige leefomgeving.”

Rudolf denkt mee over

  • Opstellen en beoordelen van gelijkwaardige oplossingen vanuit een risicobenadering, voor brandveiligheid van gebouwen en gevaarlijke stoffen opslag.
  • Inhoud en toepassing van wet- en regelgeving voor brandveiligheid in de bouw.
  • Bepalen en beoordelen van brandscenario’s, materiaalgedrag en rookverspreiding voor de bouw-, offshore-, scheepvaart- en railsector.
  • Evalueren van de brandveiligheid van bestaande bouw en prioriteren van brandveiligheidsmaatregelen voor vastgoedbeheer.

Stel uw vraag aan Rudolf!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.