DGMR/Medewerkers/Ronald Kappert

Ronald Kappert

Adviseur brandveiligheid
"Ronald is een zeer goed georganiseerde spin in het web, die naast brandveiligheid ook oog heeft voor de samenhang met de disciplines van de andere ontwerpteamleden."

Ronalds werkbeleving

“Met mijn 14 jaar werkervaring bij een architectenbureau weet ik goed hoe en op welk moment het ontwerpproces ondersteund kan worden met bouwfysisch en brandtechnisch advies. Ik denk daarbij goed mee met de architect, opdrachtgever, ontwerpteam en aannemer om te zorgen dat ontwerpen en uiteindelijk ook gebouwen brandveilig zijn.

Ik vind het daarbij belangrijk dat brandveilige oplossingen goed en praktisch maakbaar zijn en goed in het ontwerp worden geïntegreerd waardoor deze voor de gebruiker bijna onzichtbaar zijn. Verder vind ik het leuk om oplossingen te zoeken en structuur aan te brengen in vraagstukken van klanten om zo tot een goed en begrijpelijk brandveiligheidsadvies te komen.

Het mooie aan ons vak vind ik dat mijn advies uiteindelijk ook gerealiseerd wordt. Het blijft voor mij elke keer weer leuk om uiteindelijk in het echt de gebouwen te zien staan. Of rond te lopen in het gebouw waaraan ik of een van mijn collega’s hebben meegewerkt en bijgedragen aan een brandveilige oplossing.”

Wat Ronald bezig houdt

“Mijn grootste hobby is het maken van muziek en ik luister er ook graag naar. Ik speel al vanaf mijn zesde trompet en speel wekelijks in de West Coast Big Band samen met professionele muzikanten. Ik heb daarin een ondersteunende, maar belangrijke rol om samen een goed klinkende bigband te vormen. In die zin ligt er wel een parallel met mijn karakter en manier van werken als brandveiligheidsadviseur.

Zowel in een bigband als in een bedrijf als DGMR kunnen solisten namelijk schitteren dankzij een solide, goed samenwerkende basis. Mijn rol als brandveiligheidsadviseur ondersteunt het ontwerpteam zodanig, dat ook daar een duidelijk fundament wordt gelegd waarop een architect creatief kan voortborduren om zo gezamenlijk tot een optimaal resultaat te komen.”

Ronald denkt mee over

  • Kantoorgebouwen.
  • Multifunctionele gebouwen.
  • Scholen.
  • De praktische maakbaarheid van brandveilige oplossingen.

Stel uw vraag aan Ronald!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.