DGMR/Adviseurs/Martin Bijleveld

Martin Bijleveld

Adviseur energie en duurzaam bouwen
"Martin is een generalist en een echte teamspeler die goed kan organiseren."

Martins werkbeleving

“Ik wil graag impact maken. Samenwerken in teamverband aan een gemeenschappelijk doel of project met gemotiveerde opdrachtgevers. Ik help bedrijven met vraagstukken over duurzaamheid en circulariteit. Voor sommigen misschien vage begrippen, maar ik ben juist van het aantoonbaar en meetbaar maken ervan. Niet zweverig; ik houd van realistische doelen. Ambitieus maar haalbaar; ik maak doelen concreet. En ik stel vervolgens ook vragen als: Wie gaat het uitvoeren en wie is verantwoordelijk, en hoe gaan we het monitoren? Ik houd van samen iets bereiken en voel de sfeer in een team vaak goed aan. Goed luisteren en elkaar stimuleren voor een beter resultaat hoort daarbij. Resultaat is voor mij een aantoonbaar betere, gezondere en duurzamere leefomgeving.”

Wat Martin bezig houdt

“Ik houd niet van greenwashing, oftewel het groene likje verf. In mijn werk als duurzaamheidsmanager bij diverse bedrijven stond een eerlijk verhaal altijd voorop. Iedereen wil toch eerlijke en betrouwbare producten?!

Hoewel ik me zorgen maak over de opwarming van onze aarde en de impact op onze omgeving geloof ik dat we het tij kunnen keren. Het is een kwestie van aan de slag gaan. Ook al is het misschien met kleine stapjes. Met ons gezin zijn we bijvoorbeeld al een paar jaar bezig met een ‘plastic dieet’. Niet rigoureus een leven zonder plastic, maar wel bewust veel minder.

Naast mijn werk ben ik graag bezig met mijn gezin. Ik houd van buiten zijn. Mijn uitlaatklep vind ik onder andere in amateurtheater en in sport (o.a. schaatsen, fietsen, hardlopen).”

Martin denkt mee over

  • Circulariteit en duurzaamheid (meetbaar maken)
  • Een duurzame, gezonde en comfortabele leefomgeving
  • Energieprestatie van energiezuinige en energieneutrale gebouwen
  • Het ontwerpen en realiseren van duurzame gebouwen

Stel uw vraag aan Martin!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.