DGMR/Medewerkers/Dimitri van der Werff

Dimitri van der Werff

Adviseur bouwfysica
“Dimitri is een enthousiaste, deskundige adviseur op het gebied van luchtstromingsgedrag, die in praktische oplossingen denkt.”

Dimitri’s werkbeleving

“Binnen elk project probeer ik tot een hoogwaardig advies te komen. De optimalisatie van gebouw-installaties en de leefkwaliteit voor de gebruikers van een gebouw zijn daarbij belangrijke aandachts-punten. Ik zoek steeds naar ontwerpgeïntegreerde oplossingen, die geen afbreuk doen aan de esthetische uitstraling van een object.

Ik vind het een uitdaging om in projecten steeds weer flexibel te zijn en me aan nieuwe randvoorwaarden aan te passen. Mijn motivatie, enthousiasme en nieuwsgierigheid blijken uit mijn streven naar hoogwaardig advies, waarbij ik de praktijk niet uit het oog verlies.”

Wat Dimitri bezig houdt

“In 2007 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft, waar ik me specialiseerde in het vakgebied aerodynamica. Mijn afstudeeropdracht draaide om het design van een sportauto, waarbij tegelijkertijd werd bekeken hoe door aerodynamische aanpassingen de prestaties van de auto verbeterd konden worden.

Aan het einde van 2007 startte ik bij DGMR. Ook hier staat de impact van een ontwerp op de omgeving en haar gebruikers voorop. Lucht-stromingen spelen daarbij op verschillende manieren een belangrijke rol.

Met ‘computational fluid dynamics’ (CFD) is het mogelijk om de effecten van variabelen in computersimulaties te toetsen en flexibel in te passen in het ontwerpproces voor gebouwen en gebiedsontwikkeling. De ontwikkelingen in de techniek en de kansen die daardoor ontstaan vind ik uitdagend.”

Dimitri denkt mee over

  • Het beheersen van het windklimaat bij nieuwbouwprojecten en de daarbij aanwezige buitenruimten.
  • Een comfortabel binnenklimaat in atria, kantoorunits en kantoortuinen, maar ook in industriële ruimten waar hoogwaardige eisen aan het binnenklimaat worden gesteld.
  • Ventilatiegestuurde rookbeheersing in parkeergarages, verkeerstunnels en ondergrondse stations.
  • Stromingsvraagstukken die een rol spelen bij de ontwikkeling van een project of plangebied.

 

Stel uw vraag aan Dimitri!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.