DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Vliegende start voor datacenters

Vliegende start voor datacenters

Hoe kunnen datacenters een vliegende start maken? DGMR-adviseurs Doede Wessels en Ronald Oldengarm schreven hierover een white paper.

Datacenters sneller online | DGMR

Hoe kunnen datacenters een vliegende start maken? DGMR-adviseurs Doede Wessels en Ronald Oldengarm schreven hierover een white paper. Wees voorbereid op de specifieke eisen in Nederland, is hun boodschap.

Het hoge ambitieniveau van de veelal buitenlandse initiatiefnemers die een datacenter in Nederland willen vestigen niet frustreren, maar juist goed begeleiden. Dat is wat ingenieurs- en adviesbureau DGMR doet. Het bureau ondersteunt steeds meer datacenters die zoeken naar betrouwbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. De infrastructuur en het klimaat in Nederland vormen de aantrekkingskracht voor nieuwe, vaak buitenlandse datacenters.

Specieke (milieu)eisen

“Wat veel van deze projecten gemeen hebben, is dat er in het oorspronkelijke plan geen of onvoldoende rekening is gehouden met de wet- en regelgeving die in Nederland voor datacenters geldt. Of met de termijnen die gepaard gaan met de aanvraag van vergunningen of bestemmingsplanwijzigingen. Buitenlandse opdrachtgevers beseffen doorgaans niet dat datacenters hier moeten voldoen aan specifieke (milieu)eisen en dat dit grote gevolgen kan hebben voor planning en kosten”, schrijven de adviseurs van DGMR.

White paper

Met de white paper wil DGMR buitenlandse initiatiefnemers hiervan bewust maken. Bepalend is in een vroeg stadium het vergunningenproces en de milieu- en veiligheidseisen op orde te hebben. Dit voorkomt verrassingen tijdens het proces van ontwerp tot inwerkingstelling.

Lees de white paper ‘Met een goede voorbereiding sneller online’ / ‘Faster online with good preparations’.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Doede Wessels, adviseur Industrie, verkeer en milieu of Ronald Oldengarm, senior adviseur Brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.