DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Start Binck Eiland

Start Binck Eiland

De eerste fase voor Binck Eiland in Den Haag is officieel begonnen. DGMR was betrokken bij het ontwerp van dit ‘Beste toekomstige woonproject’.

Binck Eiland, transformatie SDU-kantoor | DGMR

De eerste fase voor Binck Eiland in Den Haag is officieel begonnen. DGMR was betrokken bij het ontwerp van dit 'Beste toekomstige woonproject'. 

Op de plaats waar ooit staatsdrukkerij SDU zat, transformeert het kantoorgebouw vanaf nu in een wooncomplex met 73 appartementen. Als start werkte wethouder Revis mee aan een graffitikunstwerk. Bij het ontwerp van het appartementengebouw door Kraaijvanger was DGMR betrokken als adviseur Bouwfysica, Brandveiligheid en Geveltechniek. Ook ondersteunen onze adviseurs de aannemer bij de uitvoering.

Om de kantoorruimte in opdracht van Local te transformeren naar woonruimte besteedt DGMR aandacht aan het comfort van de appartementen. Belangrijke thema's zijn akoestiek, binnenklimaat en veiligheid. Verder kijken we naar de gevel en balkons vanwege wind- en geluidhinder.

Binck Eiland bestaat naast het getransformeerde SDU-gebouw uit een parkeergarage met een parkje op het dak, een horecagelegenheid en een buurtwinkel. In enkele jaren zullen er zelfs zo'n 5.000 woningen gebouwd worden. Door Vastgoedjournaal is dit gebied uitgeroepen tot 'Beste toekomstige woonproject van Den Haag'. Voor de zomer krijgen de eerste bewoners al de sleutel.

 

Beste toekomstige woningbouwproject | DGMR

Onze adviseurs

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.